21 May 2012

Naturactor

Assalamualaikum semua. 
Dah lama tak buat review. Jadi, hari ni Irine nak buat review sedikit salah satu foundation menjadi favourite Irine. Irine rasa ramai yang dah pernah dengar Naturactor kan? Salah satu rahsia and foundation yang ramai make up artist guna sekarang. 

Bagi yang tak pernah dengar produk ni pulak, ok Irine boleh explainkan ape yang bestnyaaa naturactor ni. Dulu kalau nak diikutkan, cerewet jugaklah nak carik foundation ape yang boleh tahan lama dekat muka, dan yang sangat2 penting tak cepat berminyak! Tu yang paling penting, sebab muka irine memang jenis yang berminyak. 





Apa yang boleh Irine cakap tentang Naturactor ni ialah, TAHAN LAMA, MUDAH & HEBAT! 
Kenapa irine boleh cakap hebat? Salah satu sebabnye, naturactor ni masa awal-awal Irine beli sebab nak tutup bekas-bekas jerawat yang naik dekat muka. 

Bekas-bekas jerawat macam parut ke or whatever. Kalau foundation yang cair tu dia dapat tutup sikit je, then bile dah lama, akan cair and nampak semula bekas jerawat. Sebab tu Irine paling tak suka kalau tengok foundation bentuk cecair. huhu. Tapi, kalau dengan naturactor ni, ia ringan dan lembut, senang nak sapukan dekat muka. 

Naturactor ni macam bedak asas la jugak, guna sikit je dah cukup. Dan yang paling Irine suka tentang naturactor ni, ianya boleh tahan hampir setahun kot! Nampak je bekas kecik, tapi kalau hari2 guna pon, memang lambat. trust me! Tu berdasarkan pengalaman irine pakai hari-hari and pengalaman kawan-kawan yang pernah guna jugak naturactor ni. Eh cop, jangan risau tau, bedak asas naturactor ni memang boleh guna hari-hari and kalau nak guna pegi mana-mana pon x kisah. Tak jadi masalah kalau nak sapu menggunakan jari atau kalau nak nampak rata and naturactor tu blend dengan kulit muka, guna sponge lagi better ^^ Senang jugak nak basuh muka after dah guna naturactor ni.



Naturactor ni ada banyak code tau. Please make sure korang jangan tersalah pilih code. Nanti takut tak sesuai dengan warna kulit korang. Irine bagi panduan untuk korang sendiri pilih k.



Macam Irine sendiri pakai, Irine pilih code 151 sebab jenis kulit sawo matang. tak putih and tak gelap. Tapi Irine jugak boleh pakai code 141. 151 and 141 memang sesuai utk kulit sawo matang Tengah-tengah! hihihi. Code colour yang popular ialah antara code 151 & 141 and tu ramai yang pakai and beli sebab boleh dikatakan macam colour universal sebab ianya sesuai dengan setiap jenis kulit. 

Ok untuk memudahkan you all nak tentukan kulit muka sesuai dengan colour ape, boleh tengok contoh kulit muka kat gambar bawah ni.


Code 130- Very Fair (pinky tone) Macam kulit Sofia Jane ni


Code 140 - Fair (yellow tone) macam kulit Rossa ni



Code 141 - Natural/beige . Macam kulit Bunga Citra Lestari



Code 151- tanned brown. Macam kulit Fasha Sanda yang tak berapa nak putih dan tak berapa nak gelap.hihihi



Code 152- Kulit hitam manis macam Nurul. dark skin.


Perkara yang paling penting untuk korang tau, naturactor ni ada yang jenis ori dan ada yang jenis tiruan. Jangan risau, Irine sendiri mendapatkan naturactor ni dari supplier yang jual product ori bukan tiruan :)




Perbezaan cream foundation naturactor original and tiruan. Irine jual yang ori sahaja ok :)


Jom tengok ape lagi kelebihan naturator ni
  • Anti Kilauan/ tidak berminyak
  • 100% menutupi pigmentasi, parut, cela, bekas jerawat, & noda hitam
  • Melindungi kulit dari sinar uv
  • Senang digunakan, cepat & yg penting tak melekit!!
  • Tahan lama sehingga 12 jam dan satu bekas boleh tahan hampir setahun untuk habiskan. Pakai sikit pon dah cukup sebab texture dia memang dah padat.
  • Tidak menutup pori-pori
  • Digunakan oleh makeup artist sendiri
  • Kulit terasa ringan, gebu & hasil solekan akan nampak flawless dan natural
  • Bau dia best. takde bau2 pelik macam ada sesetengah foundation yang lain
  • Senang nak bawak pegi mana-mana sebab bekas dia mudah and ringan dbawa.


Anyone yang interested? 
Kali ni, you all boleh dapatkan Naturactor ni dengan Irine :)

RM45 only

Thank You!


Crystal Collagen Eye Mask

Assalamualaikum and Hye semua. 
Kali ni Irine nak buat review tentang Collagen Eye Mask. Ada sesiapa yang dekat sini, mempunyai masalah eye bag? Bagi yang jenis dan stok-stok yang suka tidur lambat memang sah-sah akan ada masalah macam ni. Selalunya jadi pada student lah kan sebab study sampai tengah malam. Tapi, kalau yang jenis terlebih tidur tu pon akan jadi masalah jugak. Kurang tidur tak boleh, terlebih tidur pon tak boleh, ngam-ngam tidur pon tak ok jugak. haha. So, macam mana tu? 

Crystal Collagen Eye Mask. Memang sangat-sangat bestttt ok! Sejuk je bila pakai dan letak bawah mata. Irine pakai setengah jam je sebelum nak tidur. Before nak tidur, tanggalkan perlahan-lahan. Apa yang Irine dapat rasakan perubahan selepas pakai Collagen Eyemask ni? Haaaa..cecite cecite. Bila bangun pagi esoknya kan, Irine rasa bawah mata ni sejukk gile! hehe. Seriuss! Sebab Irine sndiri yang rasa, tu sebab nak share and review dengan korang :) Selalu bangun2 pagi, mata sembabbbb je kannn..lebam semacam. Tapi pagi tu, yg Irine dapat rasakan memang best.


Kenapa bestnya Collagen Eye mask ni? Best sebab collagen ni membantu dan berfungsi untuk merawat eyebag, kedutan, dark circle, kesembapan mata akibat tak cukup tidur.




Antara yang dah mencuba collagen eyemask ni :) Nampak dengan lebih jelas kan? 
Letak betul-betul bawah mata kita. 

Pic credit to JeanJean, blogger from Singapore :)




Nih laaa dia yang Irine guna sekarang :) Satu pek ada sepasang yang boleh digunakan untuk sebelah mata kanan dan sebelah mata kanan. 




Nampak tak collagen yang dipasang bawah mata dalam picture atas ni? Masa awal-awal pakai collagen eyemask ni, collagen dia still nampak tebal lagi. Bila dah pakai selama 30 minit atau 40 minit, bila dah tanggalkan eyemask tu dah nipis dah :) Collagen tu dah menyerap. Sejukkk sangat rasa..


Mana nak dapat? Now! Boleh order dengan Irine :)

5 packet = RM 20


Irine suggestkan, kalau nak beli, boleh try untuk stok seminggu punye yang 5 pasang ni :) Hari2 pakai sebelum tidur. Memang syiiookkk! Bagi yang nak jaga bawah mata , rawatlah daripada sekarang :)




26 December 2011

MIRACLE TAB BY IRINE NADIA

Assalamualaikum :-)

Pernah dengar product MIRACLE TAB

Since Irine diperkenalkan dengan product ni, Irine memang suka sangat-sangat! Ramai dah yang berpuas hati dengan product ni. Nak tau tak apa fungsi product ni? ok jommm Irine bagi korang betol-betol faham :) 

Untuk pengetahuan semua, product MIRACLE TAB ni ada beberapa barang iaitu Tab EX dan Tab XY, Tab Soap ( HOT SELLING) dan HD Glow Essence. Produk kecantikan daripada Korea ni dah lama digunakan oleh selebriti-selebriti Hollywood dan Bollywood untuk mengekalkan wajah yang cantik dan sihat. Produk ni jugak pernah dinobatkan sebagai makanan para bidadari kayangan oleh sebuah majalah Korea. Rahsia kecantikan selebriti ni menjadi tanda tanya kerana produk ni hanya boleh didapati oleh golongan selebriti dan ternama sahaja. Kini, Irine sendiri memberikan korang semua peluang untuk merasai dan alami sendiri rahsia kecantikan yang menjadi tanda tanya ini :)





MIRACLE TAB PRODUCT 

1) TAB EX



RM 180 / 60 biji


KHASIAT TAB EX UNTUK KECANTIKAN

Sangat berkesan untuk mengurangkan minyak pada kulit, menghilangkan jerawat, jeragat untuk membuatkan kulit lebih cantik, halus dan sihat serta gebu. Selain itu, Tab EX ni juga mampu mengembalikan seri wajah dan menjadikan wajah yang kusam menjadi berseri-seri. Semakin lama penggunaan, kulit akan menjadi semakin flawless dan glow. 

Tab EX juga akan mengurangkan serta menghilangkan kesan parut, mencerahkan kulit secara sekata, mengecilkan pori-pori kulit dan menjadikannya semakin rapat. Protein terbaik dalam setiap biji Tab Ex akan melindungi dan menjaga struktur kulit ke tahap yang paling maksima. Selain itu juga, ia merupakan anti-aging dan menjadikan wajah tampak sentiasa muda dan bertenaga :) 

Apakah Fungsi Tab EX untuk kulit & kecantikan?
* Mencerahkan & meratakan warna kulit secara keseluruhan
* Mencerahkan & mengurangkan parut
* Mengurangkan & menghalang jeragat
* Menghilangkan & membasmi jerawat degil
* Menambahkan keanjalan kulit & anti penuaan
* Mengurangkan & Menghilangkan selulit, orange peel skin
* Mengecilkan pori pori kulit
* Menjadikan kulit lebih bercahaya & kelihatan segar
* Melembapkan & menghaluskan kulit
* Merangsang pertumbuhan rambut & menguatkan kuku
* Menghalang pembentukan toksin dalam badan, di bawah kulit dan organ
* Mengurangkan kedut dan menegangkan kulit
* Melindungi kulit dari UVA & UVB
* Memperbaiki struktur dan keadaan kulit bermasalah
* Mengoptimumkan kesihatan secara menyeluruh
* Anti Stress dan Anti Depression

CARA PENGGUNAAN TAB EX
Telan sebiji lepas mengambil sarapan/makan tengah hari & sebiji lagi selepas makan malam. Pastikan air diminum dalam kuantiti yang banyak sebagai tujuan penyingkiran toksin dalam badan. Bagi masalah kulit yang teruk dan agak serius atau bermasalah yang inginkan kecantikan yang pantas, disuggestkan untuk makan 4 biji sehari ( 2 siang & 2 malam)

ORDER HERE


2) TAB SOAP 
 ( HOT SELLING!)



RM 70 / 25 gram 

Ok yang ni pulak, Irine nak ceritakan product yang paling larissss dannn panasssss macam goreng pisang! hehe. Tab Soap ni mengandungi modifikasi protein glutathione yang mampu merawat dan membersihkan kulit secara menyeluruh. Ia memiliki sifat unik yang seterusnya dimanfaatkan dalam rawatan pintar bagi masalah kulit yang pelbagai, sehinggakan ianya dinobatkan ibarat mimpi menjadi kenyataan. 

Tab Soap ni bersifat anti inflamasi, anti oksidan dan memainkan peranan utama dalam fungsi anti toksin, dan ini akan memberikan perlindungan akti oksidan, terutamanya kepada sesiapa yang inginkan perlindungan daripada kesan penuaan awal, jerawat, warna kulit tidak sekata, pigmentasi, dan ribuan lagi masalah kulit yang lain. Tab Soap juga merupakan ejen anti radang sehingga mampu mengurangkan kemerahan, bintik hitam, dan pembengkakkan pada jaringan yang rosak sekitar kulit. 

Produk ini bukan hanya mampu menghilangkan jerawat, tapi berpotensi untuk merawat parut dan bekas jerawat secara signifikan semaksima mungkin sehingga kulit anda menjadi cerah dan tidak dimakan usia. Diadun dengan bahan semulajadi, pembersih lembut dan mendalam ini dapat membuang dan menghapuskan semua racun, kuman dan kotoran yang menyerang kulit.


CARA PENGGUNAAN
Best effect, gunakan sabun 2-4 kali sehari.Buihkan, urut kat muka & badan (ataupun kat tempat-tempat nak cerah macam ketiak ke, leher ke, atau celah-celah peha). Biarkan dalam 2-4 minit, kemudian bilaskan.Normally, dalam minggu pertama, kulit akan rasa pedih sikit. Sebabnya, sabun nak gantikan kulit bermasalah kepada kulit yang halus gebus gitu. So jangan risau ye, teruskan penggunaan sabun. Lama-lama rasa pedih tu akan hilang dengan sendirinya, muka pun akan makin lembut dan licin :) Tapi, tak semua tau yang akan rasa pedih tu, depends pada kulit masing-masing :)

Sebagai alternatif, sabun ni juga boleh dijadikan mask jugak tauuu. Haaa, berbaloi-baloi, satu buku sabun ni boleh guna 2 in 1 sekali gus. Pencuci muka dan mask. Gunakan seminggu 3x. 

Cara: JANGAN basahkan muka, buihkan sabun, kemudian urut lembut kat kulit. Biarkan selama 5-6 minit, kemudia bilas. Penggunaan skincara adalah disyorkan untuk mendapatkan kesan berganda. 

FOOT NOTE
Sabun jangan terendam dalam air, sebab sabun Tab merupakan sabun jenis organik dan mudah cair. Pastikan sabun diletak di tempat kering & dalam bekas berpenutup. Sabun boleh dipotong untuk tujuan penjimatan. Berdasarkan pengalaman, sebuku sabun boleh tahan selama dua hingga tiga bulan.

ORDER HERE


3) HD Glow Essence



RM 80/ 50ml

Ok yang last sekali, product yang paling best dan paling melengkapkan antara ketiga-ketiga barang yang Irine terangkan satu persatu tadi. Satu lagi rahsia kecantikan kulit sihat. Yang ni lebih kepada menaikkan seri kulit kusam serta tidak bermaya. HD akan memperbaharui kulit dengan lembut, sambil memperbaiki kehalusan dan kecantikan tekstur kulit. Molekul pelembab unik yang halus dalam product ni dapat diserap jauh untuk merawat kulit disamping mengecilkan pori-pori dan bebas daripada stress serta serangan radikal. 

Essence pelembab dan pencerah ni mampu mengurangkan ketidaksempurnaan kulit wajah daripada bebas luka, jerawat, bintik-bintik penuaan dan kedutan serta menyekatakan warna kulit. Membantu memelihara dan menjaga sel-sel kulit walau dalam keadaan kulit yang rosak teruk. Ia tidak menyumbat pori, tiada pewarna dan pewangi tambahan. Diuji di bawah kawalan dermatologis. Jangan risau, Hd Glow Essence ni sesuai untuk semua jenis kulit termasuk jenis kulit yang sensitif macam Irine ni :) 


CARA PENGGUNAAN
Gunakan HD selepas mencuci muka (disyorkan menggunakan TAB SOAP). Titikkan HD ke tapak tangan yang bersih, kemudian ratakan ke seluruh wajah dan leher dengan perlahan-lahan HD boleh digunakan bersama toner/pelembab/krim/make-up.


_________________________________________________________________________________


SOALAN LAZIM

ADAKAH TAB EX MEMPUNYAI KESAN SAMPINGAN?
Insyaallah tidak ada. Sebab product ni daripada sumber protein murni.


ADAKAH PRODUCT TAB EX HALAL?
Yess! HALAL ! Sebab product ni adalah kompoun murni seperti vitamin, dan tidak dicampur dengan asas lain. Tab EX ni actually makanan, klasifikasi sama macam vitamin & protein yangg dekat farmasi tu tanpa kandungan yang berbahaya. Untuk dpt pengesahan daripada KKM pula, KKM is only for ubat yang ada kandungan aktif sahaja. Didnt have any KKM sebab they are SUPPLIMENT FOOD (not suppliment drugs). On HALAL issue pulak, proses penyediaan product ni from molecule dan BUKAN daripada sumber binatang :) Jadi, SELAMAT DAN HALAL untuk anda semua :)


BOLEH TAK IBU YANG SEDANG MENYUSUKAN ANAK MENGAMBIL TAB EX?
Boleh! :) Tiada kesan sampingan pada baby.


BOLEH TAK KALAU IBU YANG MENGANDUNG MENGAMBIL TAB EX?
Tidak digalakkan / sama seperti ubat lain ( hanya atas nasihat doktor). 
_________________________________________________________________________________

Kalau anda masih tidak percaya, Irine mempunyai ratusan testimoni2 daripada customer yang telah menggunakan produk ni. Cuba dulu baru tau! Boleh lihat album-album testimoni di Fan Page Irine ok.


20 September 2011

Sihat dan cantik dengan Catalyst

Pelbagai produk dari Catalyst untuk kesihatan dalaman dan luaran.
Sangat sesuai untuk semua wanita dan lelaki


Ketahui kelebihan produk2 Catalyst di SINI
Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh klik di SINI

" We Care About Our Lives "

19 August 2011

Professional Cosmetics


Limited Sale : Professional Cosmetics


Kiss Touch Eye shadow 96 color (Dubai)

RM90
( item available : SOLD )





Miss Rose Eye shadow 24 color (Dubai)

RM70
( item available : 1 left )








Victoria's Secret Make up Palette (The Sultry Look)

RM99
( item availble : 2 )



Click HERE to buy now

10 August 2011

Victoria's Secret Beauty & Body Care

Hye semua!

Next, Victoria's Secret SALE telah menerjah ke blogshop Irine untuk pertama kalinya :)
Semua product2 adalah yang terbaru Irine dapat untuk sale kali ni dan 
yang pasti mostly adalah pink!
Irine sendiri tergoda dengan product dari Victoria's Secret ni, wangi okay!
Semua adalah ready stock which is ada di tangan irine sekarang tapi limited, jadi siapa cepat dia yang cantik dan wangi dulu. :p
Details boleh tengok di bawah, don't forget to drop your email :)

-Authentic exclusive by Irine Nadia-



VICTORIA'S SECRET (PINK) GIFT SET (3 IN 1)
Body lotion 100ml/3.4 FL oz
Eau de parfum 7.5ml/.25 FL oz
Sheer Frangrance mist 125ml/4.2 FL oz

RM150 (SOLD)



VICTORIA'S SECRET (VERY SEXY) GIFT SET (3 IN 1)
Body lotion 100ml/3.4 FL oz
Sheer sexy mist 125ml/4.2 FL oz
Body wash 100ml/3.4 FL oz

RM160
( item available : 1 set )



VICTORIA'S SECRET (BEAUTY RUSH) GIFT SET (3 IN 1)
Body 3-in-1 wash for shower, bubble bath & hair 100ml/3.4 FL oz
Body drink lotion 100ml/3.4 FL oz
Lip gloss 13g/.46 oz
Juiced berry fragrance - sangat wangi!

RM99
( item available : 4 3 )



VICTORIA'S SECRET (LOVE SPELL) GIFT SET (3 IN 1)
Exhilarating body wash 125ml/4.2 FL oz
Refreshing body mist 125ml/4.2 FL oz
Hydrating body lotion 125ml/4.2 FL oz

RM99
( item available : SOLD OUT)



VICTORIA'S SECRET WISH PINK EAU DE PARFUM
50 ml/1.7 FL oz
Fragrance presented as a romantic blend of peony and vanilla, an ultimate girly fragrance, romantic and in center of attention.

RM150 each
( item available : SOLD OUT )




VICTORIA'S SECRET WISH PINK 
Body lotion 125 ml/4.2 FL oz
A romantic blend of peony and vanilla
*Irine pakai yg ni, wangi sgt!

RM59
( item available : 4  3 2)





VICTORIA'S SECRET COCONUT CRAZE 
Body Double Mist 250 ml/8.4 FL oz
A doubly sweet hydration sensation! Two layers of skin conditioners and fragrance mix things up for soft, scented skin. Shake well, spritz on and play it smooth with Coconut Craze scent

RM69
( item available :  3 )



VICTORIA'S SECRET VERY SEXY HOT 
Body lotion 200 ml/6.7 FL oz
Nice romantic fragrance and make skin feel soft and smooth

RM79
( item available : 2 1 )



Untuk dapatkan product2 ni boleh emailkan pada irine dan masukkan product details di atas ke section 'other product name' di dalam ORDER form.
(items will added RM5 for postage)

Email now!

03 August 2011

MEN & FEMME VITA




Femme Vitality Natural Drink 
Men Vitality Natural Drink
15 sachets / 3g each
Health supplement for men and woman made with natural ingredients. New product from Catalyst



KEBAIKAN FEMME VITA
  • Makanan kesihatan yang baik untuk wanita. Sangat sesuai dimakan terutama yang sudah berkahwin
  • Membekalkan tenaga harian untuk lebih sihat dan aktif serta daya tahan seksual
  • Membersih, menyubur dan menguatkan organ-organ pembiakan wanita
  • Membantu menegang dan memejalkan payudara ( mengandungi kandungan herba istimewa dan khusus bagi mencantikkan payudara dan memejalkan otot-otot pinggul wanita )
  • Sangat sesuai diambil bagi mereka yang sedang merancang untuk menimang cahaya mata
  • Anti Menopause dan kawalan hormon badan
KEBAIKAN MEN VITA
  • Meninggikan stamina dan daya tahan ( seksual )
  • Membekalkan tenaga harian untuk lebih sihat dan aktif 
  • Sangat sesuai diambil bagi mereka yang sedang merancang untuk menimang cahaya mata
CARA PENGAMBILAN

1 paket sehari. Supplement ini berupa serbuk, rasa sedap/manis.Lletakkan di lidah dan hisap atau diminum bersama air suam atau jus. 1 kotak untuk penggunaan selama 15 hari. Jangan simpan di tempat yang bersuhu tinggi.


Click for PRICE

30 July 2011

My Official Blogshop : IRINE NADIA SWEET HOUSE


Assalamualaikum :)



 Rasanya macam dah lama niat di hati nak buat blogshop sendiri. Ewahhh..hehe. Tapi, asik-asik tangguh je. Sebab boleh cover dengan letak semua items and products yang irine nak jual dalam personal blog sendiri je.hehe. But, rasanya lebih senang kalau ada blogshop sendiri ni, nanti senang korang semua nak tengok and alert bila irine update anything dalam blog ni. Takdelah rasa confius

" eyh..blog Irine ni, personal blog or blogshop ni?"  

Untuk elakkan persoalan2 itu semua timbul, maka terhasillah blogshop ni. Ok, right now, blog ni still under construction. Baru 80% siap. Tuh pon, dalam proses nak letak sikit2 items yang irine jual expecially CATALYST PRODUCT yang mana korang semua sedia maklum Irine STOKIS yang berdaftar for this hot products ^^ yeahhh! support us!

Eh, untuk pengetahuan korang semua, Irine bukan sediakan blogshop ni untuk CATALYST PRODUCT je tau.  Selain tu, Irine akan buat SALE untuk jual dress2, perfumes, and barang2 kecantikan diri expecially for girls dekat luar sana. So, untuk memudahkan lagi korang semua untuk alert dengan setiap kali irine update blog ni, boleh lah jadi FOLLOWER untuk blogshop ni :) Memudahkan lagi untuk korang semua takkan terlepas dengan HOT SALE Irine nanti. Selalunya, macam SALE yg irine buat for dress, mesti ada yang akan terlepas and tak sempat nak rembat laju2. hehe. Be one of my follower and and always support me ok! :)

Last but not least, sebarang pertanyaan boleh la email kepada irine at
irine_vco@yahoo.com

p/s : Irine amat alu-alukan kepada owner blogshop yang nak bertukar link blog dengan Irine ^^

CATALYST PRODUCTS !
More products for SALE will be uploaded soon. Stay tuned :)



Template by:

Free Blog Templates